top of page
Søk
  • Forfatterens bildecamillakvas

Hvordan ta i bruk Instagram Guide?


Ai-illustrasjon av telefon med fargerik eksplosjon rundt. Tekst Insta Guide på telefonens skjerm
Ai-illustrasjon av telefon og farger

Instagram guide er en funksjon som lar brukerne sett sammen og dele innhold på en mer organisert og fokusert måte. Det gir en fantastisk måte for enkeltpersoner og bedrifter å opprette omfattende guider om ulike emner, og gi verdifull informasjon, tips og innsikt til sitt publikum. Denne funksjonen er ikke bare begrenset til ditt eget innhold; du kan også inkludere innlegg fra andre kontoer, noe som gjør det til en samarbeidsplattform.

For bedrifter kan Instagram Guide være et kraftig verktøy for å vise frem produkter, gi trinnvise veiledninger eller fremheve kundeanmeldelser og referanser. Det fungerer som en visuelt tiltalende og brukervennlig katalog som kan generere trafikk til nettstedet ditt eller nettbutikken.


Oppsummert gir Instagram Guides spennende muligheter for enkeltpersoner og bedrifter til å skape engasjerende, informativt og visuelt tiltalende innhold. Det er en funksjon som kan styrke Instagram-strategien din, øke engasjementet og etablere merkevaren eller personlig innflytelse. Så gjør deg klar til å sammensette, inspirere og veilede publikummet ditt mot nye opplevelser!


Før man går igang med å lage en Guide, er det viktig at du har identifisert målgruppen din og tema eller nisjer. I tillegg, om du skal bruke innlegg basert på "steder", er det viktig at du har lagt til steder på de ulike innleggene dine. Du kan også lage Guide basert på andres stedstagg, lagrede innlegg eller fra utforsk-siden du har funnet interessante, og basert på hashtags som er relevant for ditt tema eller nisjer.


La oss kommer igang!



Steg nr. 1 – Få tilgang til Instagram Guide

For å opprette en Instagram Guide, åpne Instagram-appen på din mobile enhet og trykk på profilbildet ditt nederst til høyre for å gå til profilsiden din.

Skjermbilde av instagramkonto med beskrivelse og tegnsetting til hvordan man går frem for å lage instagram guide
Skjermbilde

Steg nr. 2 – Trykk på "+"-ikonet

Når du er på profilsiden din, ser du etter "+"-ikonet øverst til høyre og trykker på det. Dette vil åpne en meny med ulike valgmuligheter. Blant dem bør du se "Guide" - trykk på det for å starte opprettelsen av guiden din.

Skjermbilde av instagramkonto med beskrivelse og tegnsetting til hvordan man går frem for å lage instagram guide
Skjermbilde

Steg nr. 3 – Velg Guide typen din

Etter å ha trykket på "Guide" vil du bli bedt om å velge typen guide du ønsker å opprette. For øyeblikket tilbyr Instagram to alternativer: "Steder" eller "Innlegg". Velg den typen som passer med innholdet du vil sette sammen og veilede publikumet ditt gjennom.

Skjermbilde av instagramkonto med beskrivelse og tegnsetting til hvordan man går frem for å lage instagram guide
Skjermbilde

Guide fra "Steder":

Når du oppretter en guide ved å bruke alternativet "Steder", kan du samle sammen innhold basert på spesifikke steder eller destinasjoner. Dette er spesielt nyttig for reiseentusiaster, lokale bedrifter eller hvem som helst som ønsker å dele anbefalinger eller fremheve bemerkelsesverdige steder i et bestemt område. For å finne innlegg du ønsker å knytte til Guiden din, kan du velge mellom tre alternativer: Søk, Lagret, eller Dine innlegg.


Guide fra "Innlegg":

Å opprette en guide fra "Innlegg" lar deg samle innhold basert på spesifikke temaer eller emner. Dette gir deg fleksibilitet til å samle innlegg fra ulike kontoer, inkludert dine egne, som dreier seg om et sentralt tema eller interesse. Dette alternativet er ideelt for å dele utdannende innhold, anbefalinger av produkter, trinnvise veiledninger og opplæringer, eller hvilket som helst annet emne som er i tråd med ekspertisen din eller interessene til publikummet ditt. Guider fra "Innlegg" lar deg opprette en omfattende ressurs som samler verdifullt innhold for følgerne dine. For å finne de innleggene du ønsker å inkludere i din Guide, kan du velge mellom alternativene "Alle lagrede" og "Dine innlegg".


Man kan hovedsakelig si at Guide fra "Steder" er nyttig for å samle innhold basert på spesifikke steder eller destinasjoner, mens Guide fra "Innlegg" lar deg samle innhold basert på spesifikke temaer eller emner. Bruken av Guide kan altså bidra til å skape engasjement som gir verdi og vekker interessen til publikumet ditt.


Steg nr. 4 - Velg innholdet ditt

Nå kan du velge innholdet du ønsker å inkludere i guiden din. Du kan velge fra søk, dine egne innlegg, lagrede innlegg eller innlegg fra andre kontoer. Du kan også legge til støttetekst og bildetekster for å gi mer informasjon eller kontekst til hvert innlegg.


I guide fra "Steder" kan du velge mellom "Søk", "Lagret", og "Dine innlegg":

Søk: Opprett en guide ved å søke etter og inkludere innlegg som er merket med et bestemt sted. Dette kan være nyttig for å lage en guide som utforsker et bestemt område eller en destinasjon.

Lagret: Opprett en guide ved å bruke innlegg som du har lagret. Hvis du tidligere har lagret innlegg fra spesifikke steder på Instagram, kan du organisere dem og legge dem til i guiden.

Dine innlegg: Opprett en guide ved fra dine egne innlegg som du har delt og merket med bestemte steder. Du kan bruke dette alternativet til å lage en guide som viser frem dine egne opplevelser og anbefalinger fra forskjellige steder.

Skjermbilde av instagramkonto med beskrivelse og tegnsetting til hvordan man går frem for å lage instagram guide
Skjermbilde

I guide fra "Innlegg" kan du velge mellom "Alle lagrede" og "Dine innlegg":

Lagrede innlegg: Instagram lar deg lagre innlegg fra andre kontoer for senere referanse. Ved å velge innhold fra dine lagrede samlinger kan du vise frem innlegg som du fant inspirerende, verdifulle eller som du ønsker å dele med publikummet ditt. Dette alternativet er spesielt nyttig når du over tid kommer over innlegg som passer inn med temaet til guiden din og ønsker å opprette en sammensatt samling.

Egne innlegg: Hvis du velger å inkludere dine egne innlegg i guiden din, kan du enkelt få tilgang til dem fra profilen din. Dette er nyttig hvis du ønsker å fremheve ditt beste arbeid, vise frem ekspertisen din eller gi en helhetlig representasjon av ditt eget innhold i guiden. Ved å inkludere dine egne innlegg bidrar du til å etablere autoritet og troverdighet innenfor det spesifikke temaet eller emnet som du guider publikummet ditt gjennom

Skjermbilde av instagramkonto med beskrivelse og tegnsetting til hvordan man går frem for å lage instagram guide
Skjermbilde

Steg nr. 5 – Tilpass og publiser guiden din

Når du har valgt innholdet ditt og lagt til eventuelt ønsket tekst eller bildetekster, er det på tide å tilpasse guiden din. Du kan endre rekkefølgen på innleggene ved å trykke på de tre prikkene på hvert lysbilde og velge "Endre rekkefølge". Du kan også velge et omslagsbilde som representerer temaet til guiden din.


Når du er fornøyd med tilpasses og publiseringen, trykker du på "Neste"-knappen. Skriv en engasjerende tittel og beskrivelse for guiden din som gir en klar forståelse av dens formål. Til slutt, velg om guiden din skal være offentlig eller kun synlig for nære venner. Når alle detaljer er satt, trykker du enkelt på "Publiser" for å dele guiden din med publikumet ditt.


Gratulerer! Du har opprettet din helt egen Instagram Guide

Skjermbilde av instagramkonto med instagram guide
Skjermbilde

Husk å markedsføre den ved å dele den på Instagram-profilen din, historiene dine eller gjennom andre markedsføringskanaler for å maksimere rekkevidden og engasjementet.


Der har du det! Følg disse trinnene, og du vil snart kunne sammensette informative og visuelt tiltalende Instagram Guider uten problemer.

Ønsker du flere tips eller veiledninger - Følg meg på Instagram!
bottom of page